LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Een boomgaard voor de buurt: Pastoriestraat / Koestraat


Het moet altijd eerst slechter worden voordat het mooier wordt, luidt het gezegde. En zo is het ook rondom de Vechthorst appartementen tussen Pastoriestraat en Koestraat. Hier ontwikkelt Groen Gebogen namelijk de eerste ‘Buurtboomgaard’ van Dalfsen!

In het voorjaar kunnen omwonenden en passanten geniet van prachtige bloesems. En in de zomer plukt iedereen gewoon vers fruit uit eigen buurt!

Groen Gebogen


Grof geweld


Zo tussen de gebouwen van Vechthorst lijken de mobiele kraan en de trekkers van Pekkeriet extra groot. Midden in de bebouwde kom. Alle oude beplanting gaat eruit en het bestaande gras wordt omgeploegd.
Op dinsdag 25 oktober maakten loonbedrijf Pekkeriet en hovenier Rene klein een start met de werkzaamheden voor de buurtboomgaard aldaar.

Een boomgaard voor de buurt: Pastoriestraat / Koestraat Zwolle
Nieuw voor Dalfsen


Een nieuw idee is een dorps- of buurtboomgaard niet. In andere dorpen en steden zie je ze soms. Maar voor Dalfsen is het nieuw. Dus tijd om zo'n groen en fris idee uit te proberen! Het past volledig bij het karakter van Groen Gebogen namelijk. Duurzaam en met een sociaal tintje, midden in een wijk. Door slim om te gaan met geld en gebruik te maken van lokale partijen en de afkoppelsubsidie kon dit project van start.
Vruchten plukken


Er worden na het ruwe werk fruitbomen geplant en ook bessenstruiken. In het voorjaar kunnen omwonenden en passanten geniet van prachtige bloesems. En in de zomer plukt iedereen gewoon vers fruit uit eigen buurt! Door het terrein op bepaalde plaatsen wat verlaagd aan te leggen en de regenpijpen aan te sluiten op die laagten, kan regenwater in de bodem zakken. Goed voor de planten en bomen, goed voor het riool. Zo plukt ook de gemeente Dalfsen er straks vruchten van!

Een boomgaard voor de buurt: Pastoriestraat / Koestraat Zwolle
Ondersteuning


Het project van Groen Gebogen wordt ondersteund door woonstichting Vechthorst, de gemeente Dalfsen, De Groene Loper en Plaatselijk Belang Dalfsen.Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image


 

Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image