LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen!


Een schaar was alles wat wethouder Klaas Agricola nodig had om door het lint te gaan. Een knip, een groot applaus en het Gruthuuske aan het Pleijendal was heropend! Van school en kinderopvang naar een plek van inspiratie, ontmoeting, presentatie en werk. Terwijl de bezoekers onder de ballonnentoog naar binnen liepen werden de lokalen en de gang gevuld met enthousiast geroezemoes en de heerlijke geuren van een lekker buffet. Groen Gebogen en ZP Dalfsen hebben hun thuisbasis!!


Van 'huuskamer' naar Gruthuuske


In het voorjaar van 2015 was Groen Gebogen als startende vereniging hard op zoek naar een plek om samen te komen. Het enthousiasme van de vrijwilligers was in de huiskamers simpelweg niet meer te houden. Een onderkomen waar vergaderd, ontmoet en kennis gedeeld kon worden was hard nodig. In de zomer vergaderde het bestuur met de gemeente en al snel bleek dat er een kans lag in het Gruthuuske. Het pand stond leeg na de verhuizing van kinderopvang Domijn naar de Trefkoele. De grootte van het pand maakte ook dat het startende 'ZP-Dalfsen' interesse had. Het werd het begin van een prettige samenwerking!

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle"Een onuitputtelijke bron van kennis, ervaring en ondernemerszin!"

Voorzitter Gerard Brakkee


De onmisbare vrijwilliger


Onze vereniging draait met en door haar leden. Allemaal vrijwilligers. Het waren diezelfde vrijwilligers die er elke keer weer stonden als er gepoetst, geschroefd, gesausd, gesleept en gebouwd moest worden! De huidige inrichting van het pand is bij elkaar verzameld en gescharreld. Van links kwam een kast, van rechts een lamp, van boven nog een set stoelen en van onder een waterkoker. Was er iets niet? Dan maakten we het zelf! En wederom allemaal van die onmisbare mensen. Onze geweldige vrijwilligers!
Gaandeweg liet ook ZP van zich horen. In haar ledenbestand zitten timmerlui, loodgieters en stickeraars. Het maakte niet uit wat, het was snel en vlot geregeld!

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle
De plannen van Groen Gebogen voor 2016


Was 2015 het jaar van opstarten en elkaar leren kennen, zo is 2016 het jaar van samen de handen uit de mouwen. De projecten oppakken die we nu als idee hebben liggen. Ze gaan over zonnepanelen, energie uit de Vecht, maar vooral over GROEN! De ruimte en gezelligheid die het Gruthuuske in zijn huidige vorm biedt aan de vereniging zal resulteren in mooie dingen. Er kan vergaderd worden en gebouwd aan een groener en duurzamer Dalfsen van het pand.

Maar de deur niet alleen open voor leden, maar voor iedereen! In 2016 zal Groen Gebogen een aantal bijeenkomsten organiseren waarbij de inwoner van Dalfsen zijn/haar oor te luister kan leggen om zelf ook groen aan de slag te gaan. Natuurlijk worden die bijeenkomsten breed aangekondigd. Dus hopelijk...Tot binnenkort!

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! Zwolle

Het Gruthuuske officieel de nieuwe thuisbasis van Groen Gebogen! ZwollePlaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image


 

Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image