LinkedIn Facebook Twitter Groen Gebogen Groen Gebogen LinkedIn Facebook Twitter Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk Paradijsvogels Experts Voorvechters Groenezaak Aanpakkers Straatpraat Groentjes Groenekijk

Gerner Es


"Een keer had iemand wat op een kaartje geschreven: ‘Fijn dat dat hier nog kan"

Jansje Runhart


Weggooien, dat kennen we niet


Een oude bekende op het gebied van de verkoop langs de weg is Jansje Runhart. Zij heeft al sinds acht jaar een kraampje aan de Gerner Es. Met droog weer staan er jammetjes bramen, aardbeien, druiven, kruisbessen en flesjes met sap van bramen, aardbeien, enz. Jansje: “Wassen, pitten er uit, suiker er bij, koken en zeven. Vele honderden liters zijn er al verkocht. Tja, je hebt die vruchten nu eenmaal. Daar doe je wat mee, want weggooien, dat kennen we niet! En de opbrengst gaat naar een goed doel. Ik verkoop ook op braderieën als het zo uit komt.”

Hoe gaat dat aan de weg, blijft alles staan? Jansje: “Ik heb een keer een moeder met haar zoontje aan de deur gehad. Hij had een potje jam meegenomen en opgesnoept. De moeder ontdekte dat. Met het schaamrood op de kaken bood hij z’n excuses aan. Hij moest van zijn moeder de jam van zijn zakgeld betalen. Dat was een goede actie van deze moeder!”

En wat het gelddoosje betreft vertelt Jansje: “Meestal gaat het goed hoor. Een keer had iemand wat op een kaartje geschreven: ‘Fijn dat dit hier nog kan’. Dat is ook zo. Dat kaartje heb ik heel lang bewaard. Mooi vond ik dat.”

Mocht u nu denken, ik zie de laatste tijd een léég kraampje staan, dan kan ik u verzekeren dat dit slechts tijdelijk is. Jansje: “Met nat weer verdwijnen mijn etiketten. Het is niets waard om dan alles aan de weg te laten staan. Dan loop ik de hele tijd heen en weer te sjouwen.” Binnen heeft Jansje een grote hoeveelheid met potten en flesjes staan. Die komen er aan. Als het droog is...Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image


 

Plaats een berichtCAPTCHA Image
Reload Image